Gå ner i vikt på en vecka

december 8, 2009 at 12:00 e m Lämna en kommentar

Att gå ner i vikt på en vecka är förvissa möjligt, men tro inte att viktminskningen varar för evigt. Alla metoder som lovar blixtsnabb viktminskning går mer eller mindre ut på svält, vilket aldrig lönar sig i längden. För det första är det absolut inte bra för hälsan att svälta sig själv ner i vikt. Du går miste om viktig näring, vitaminer, mineraler och du kommer med all säkerhet känna dig trött och hängig. Det diskuteras även om svältläge och vad det kan göra för ämnesomsättningen. De som tror på detta svältläge hävdar att kroppen lär sig att konsumera mindre energi när mindre energi finns att tillgå. Om detta stämmer kommer det innebära viktuppgång då du faller tillbaka till gamla vanor.

Även om svältläget är en myt är alla överens om att kroppen konsumerar mindre energi ju mer du går ner i vikt. När du kommer ur din svältperiod kommer din gamla aptit tillbaka och kroppen får därmed i sig fler kalorier än vad den behöver för att behålla kroppsvikten.

För att lyckas långsiktigt med sin viktminskning krävs att du äter bra mat regelbundet och gärna kombinerar detta med träning. Det finns faktiskt dieter som låter dig äta. Läs om isodieten eller tex medelhavsdieten.

Annonser

Entry filed under: Dåliga dieter. Tags: , , , .

BMI-formel Håll koll på ditt kaloriintag

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Kategorier


%d bloggare gillar detta: